FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM

Kopya İçerik Kontrolü Nasıl Yapılır?

Kopya İçerik Kontrolü Nasıl Yapılır?
Paylaş :

İçeriğinizin kopya olup olmadığını anlamaya başlamadan önce kopya içerik ne demektir bunu öğrenelim;

Site Dışı Kopya İçerik

Site dışı kopya içerik web sitenize ait bir içeriğin birebir kopyasının başka bir adrese sahip bir web sitesinde yer almasıdır. Böyle bir durumda özgün içeriğiniz üçüncü kişiler tarafından kopyalanarak yayınlanmış demektir.

Bu durumu düzeltmek için ise Google’a telif hakkı intihali raporu göndermek dışında yapabileceğiniz pek birşey yoktur.

Site İçi Kopya İçerik

Site içi kopya içerik ise birbirine çok benzer veya aynı iki içeriğin birden çok sayfada yer almasına kopya(duplicate) içerik diyoruz.

Genel olarak bakıldığında yinelenen içerik web sitenize ziyaretçiler açısından çok az değer katar veya hiç değer katmaz.

 

Kopya İçerik Seo Açısından Zararlı mıdır?

Kopya içerik SEO açısından bakıldığında ise arama motorlarına yanlış sinyaller gitmesine sebep olarak kafasını karıştırdığı için SEO performansına zarar verir.

Yüzlerce sayfası olan bir web sitesi için bir düzineden fazla kopya içerik varsa Arama motorları kullanılacak içeriğin tam olarak hangisi olacağına karar veremeyecektir. Arama sonuçlarına hangi içeriği göstermesi gerektiğine karar veremediği için bütün sayfaların performansını düşürecektir. Bu şekilde birçok sayfaya sahip olmak ise arama motorlarının tarma bütçesini boşa harcayacağı için arama motorlarının zamanla siteye olan güveninin azalmasına sebep olacaktır.

Zedelenen site güvenilirliği ile artık eskisi kadar yüksek trafik almak ise bir hayli uğraş gerektiren bir süreç demektir.

Yinelenen içerik SEO performansınıza büyük ölçüde zarar verecektir fakat başka bir web sitesinin içeriğini birebir kopyalama yapmadığınız sürece Google’dan kopya içerikler için bir ceza almazsınız.

Kopya İçeriğin Yaygın Sebepleri Nelerdir?

 

Http ve Https sorunu:

Diyelim ki web site altyapısı olarak https kullanıyorsunuz fakat içeriklerinize www. uzantılı bağlantılardan da ulaşılabiliyor böyle bir durumda web sitenizin kötü yapılandırılması sonucu kopya içeriklere sahip olursunuz.

kopya içeriğin yaygın sebepleri

URL yapısı:

Büyük Küçük harf içeren ve / çizgilerine sahip olan bir URL’ye sahipseniz google bu şekilde içeriklere sahip olan URL ‘leri farklı kabul eder ve bu durumda içeriklerinize kopya muamelesi yapar.

kopya içerik url hatası

Dizin sayfaları (index.html, index.php):

Yine yanlış yapılandırılmış web sitesi sebebiyle bilginiz olmadan, ana sayfanıza birden çok URL üzerinden erişilebilir. Böylece anasayfanız kopya içerik olarak kabul edilir.

kopya içerik dizin sayfaları hatası

Kopya İçerik Kontrolü ve Çözümü

İçeriklerinizin kopyaya sahip olup olmadığını anlamak için SEO Crawler araçlarından yardım alabilirsiniz. Web sitenizi düzenli aralıklarla teknik seo kontrolünden geçirin tespit ettiğiniz kopya içerikleri 301 yönlendirme yaparak ilgili sayfaya yönlendirin veya aynı içeriğe sahip sizin için öncelikli olmayan sayfayı “canonical” olarak etiketleyin böylece bu sayfalar artık kopya içerik olmaktan kurtulacak, sitenizin tarma bütçesini boşa harcamayacak ve SEO performansınızı olumsuz etkilemeyecektir.

Yorumlar kapatılmış.

İlgili Yazılar

Admuch RM Medya